2014. február 28., péntek

SAJTÓKÖZLEMÉNY






Iparjogvédelmi tevékenység támogatása dR. bATA Magyar-kanadai Biotechnológiai Kutató fejlesztő zrt. részére

2014.02.24.

Iparjogvédelmi tevékenység, vagyis nemzetközi (PCT) szabadalmi bejelentés támogatására nyert vissza nem térítendő támogatást Dr. BATA Zrt. 


A Dr. BATA Zrt. sikeres pályázatot adott be a "Magyar szellemi alkotások haza és külföldi iparjogvédelmi oltalmának támogatása " (IPARJOG_12) jelű kiírásra. A projekt keretében 1 852 908 Ft, 100%-os intenzitású vissza nem térítendő támogatás nyert el a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból.

Az elnyert összegből Dr. BATA Zrt. a "Antibakteriális mikroelem-kelátok és hasznosításuk az állati takarmányozásban” című külföldi iparjogvédelmi bejelentés szabadalmaztatását finanszírozta meg. A találmány célja: új megoldás alkalmazása emésztőszervi problémák kezelésére az állattenyésztésben. Jelen projekt legfontosabb célkitűzése a nemzetközi szabadalmi bejelentés megtétele volt.
Az elnyert támogatás révén a kedvezményezett folytatni tudja a nemzetköz partnereivel a hasznosítási jogokról szóló tárgyalásokat.

A projektet az elmúlt napokban zárta le a Dr. BATA Zrt., így védett és kialakított iparjogvédelmi hátérrel folytathatja gyártási és partnerkeresési munkáját.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése