2014. február 11., kedd

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Iparjogvédelmi tevékenység támogatása az UTB Envirotec Zrt-nél




Az UTB Envirotec Zrt, sikeresen pályázott a "Magyar szellemi alkotások haza és külföldi iparjogvédelmi oltalmának támogatása " IPARJOG_12) jelű kiírásra.

A projekt keretében 1 659 869 Ft, 100%-os intenzitású vissza nem térítendő támogatás nyert el a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból. Az elnyert összegből a vállalkozás, a "Folyamatos betáplálású szennyvízkezelő reaktor és eljárás szennyvíz kezelésére” c. nemzetközi szabadalmi bejelentés iparjogvédelmi költségeinek finanszírozása valósult meg. 

A találmány szerinti folyamatos betáplálású SBR reaktorral elérhető az intenzív érintkezés a eleveniszap és a befolyó W szennyvíz könnyen lebontható szénvegyületei között, amely jobb foszfor eltávolítást eredményez.
A projekt fő célkitűzése a nemzetközi szabadalmi bejelentés megtétele volt.

A nemzetközi (PCT) bejelentés elengedhetetlen volt annak érdekében, hogy a  technológiával a nemzetközi piacra lépjen. A projektet az elmúlt napokban zárta le a pályázó, így jól kialakított és védett iparjogvédelmi háttérrel folytathatja gyártási és partner keresési  munkáját az UTB Envirotec Zrt..


A pályázó technológiáiról bővebben.



UTB Envirotec Zrt.
Cím: 1139 Budapest, Lomb u. 15.
E-mail: solutions@utb.hu
utb.hu
wwww.ujszechenyiterv.gov.hu





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése