2014. február 28., péntek

SAJTÓKÖZLEMÉNY







Iparjogvédelmi tevékenység támogatása a Stringdrive Technologies Kft-nél


2014.02.28.

A Stringdrive Technologies Kft. sikeresen pályázott a "Magyar szellemi alkotások hazai és külföldi iparjogvédelmi oltalmának támogatása " IPARJOG_12) jelű kiírásra.

A projekt keretében 2 000 000 Ft, 100%-os intenzitású vissza nem térítendő támogatás nyert el a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból. Az elnyert összegből a vállalkozás, „Alternatív hajtás, különösen kerékpárokhoz és hasonló hajtott eszközökhöz” nemzetközi bejelentésből származó regionális és nemzeti bejelentésekből keletkező iparjogvédelmi költségeket finanszírozta meg. 
A találmány alapvető és meghatározó a „lengőkaros kerékpár” nemzetközi védjegye alapján „Stringbike” kerékpár vonatkozásában, ez a megoldás teszi lehetővé, hogy a kerékpárok hajtásánál a láncos kerékpároknál megszokott módon lehessen a pedálokat tekerni és ezzel a kerékpárt kötéllel hajtani, ugyanakkor a hajtás a szimmetrikus kialakítása és számos jellemzője miatt ergonómialig kedvező, tiszta, láncnélküli hajtást tesz lehetővé, amelynél a váltás is sokkal előnyösebb, mint a láncváltókkal megvalósítható megoldások.
A projektet az elmúlt napokban zárta le a pályázó, így jól kialakított és védett iparjogvédelmi hátérrel folytathatja gyártási és partnerkeresési  munkáját a Stringdrive Technologies Kft.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése