2014. február 28., péntek

SAJTÓKÖZLEMÉNY













Litracon PXLTM fényáteresztő beton alkalmazásfejlesztése és iparjogvédelme a Litracon Kft-nél


2014.01.29.


A LitraconTM Kft. az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében 6 780 995 Ft összegű támogatást nyert Litracon PXLTM fényáteresztő beton alkalmazásfejlesztése és iparjogvédelmére
Pályázatunk száma: GOP-1.3.1-11/C-2012-1225

Az utóbbi évek legjelentősebb találmányai között tartják számon Losonczi Áron fényáteresztő betonját (vagyis az üvegbetont), melyet a LitraconTM Kft. fejleszt és értékesít. Jelen projekt keretében az egyik leghíresebb magyar találmány alkalmazás fejlesztését és iparjogvédelmi költségeit finanszírozta meg az Új Széchenyi Terv egyik innovációs pályázatának segítségével.

A fent megnevezett projekt keretében két nagy sikert értünk el. Az egyik eredményünk, hogy Lantos Mihály (Danubia Szabadalmi és Jogi Iroda) szabadalmi ügyvivő képviseletével jogerősen pert nyertük az úgynevezett európai felszólalási eljárásban, melyet a fényáteresztő beton európai szabadalma ellen indítottak olyan cégek, amelyek sajátjukként kezelték az eljárást. A projekt ideje alatt elért másik eredményünk a kínai és ausztrál nemzeti szabadalmi bejelentések engedélyezésének elérése volt, amely szintén a Danubia közreműködésével jöhetett létre, az.

A LitraconTM Kft. jelenleg fényáteresztő betontermékek fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével is foglalkozik.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése