2015. március 6., péntek

Ipari kémkedés legálisan 2. (folytatás)

Érdekelné, hogy milyen területen fejlesztenek versenytársai? Hogy az iparága vezető vállalataimely piacokban látnak potenciált? Kíváncsi lenne a jövő technológiai irányvonalára, vagy hasznos lenne tudni hogyan használhatja ingyen más cégek csúcstechnológiáját?

Versenytárs analízis
Kissé más szemléletű a versenytárs analízis, amivel a konkurencia fejlesztési és iparjogvédelmi portfólióját és stratégáját térképezhetjük fel. Ha saját iparjogvédelmi stratégia kidolgozása előtt állunk, mindenképpen hasznos lehet a nemzetközi gyakorlatok feltérképezése. (A hazai KKV-k által követhető szellemi tulajdon stratégiákról múlt hónapban megjelent cikkünkben írtunk).
A vizsgálatot kiterjeszthetjük egy egész iparágra is, például ha az arra való belépést fontolgatjuk. 


Technológia kutatás, trendsetting
Hatékonyan lekutathatóak adott technológia területek is, amelyből megtudhatjuk, hogy mely technológiáknál tapasztalható magas szabadalmazási aktivitás, ami az ehhez kapcsolódó nagy befektetéseken keresztül az iparági szereplők várakozásait jelzik az adott technológia piacának növekedési kilátásaival, profitabilitásával kapcsolatban. Az aktivitás időbeli alakulását is nyomon követhetjük, a leolvasható trendek pedig rendszerint jól mutatják, hogy az adott technológia hol tart a technológiai életgörbén, érdemes-e invesztálni bele, vagy sem. 


Ha többet szeretni tudni lehetőségeiről keresse fel szakértőinket illetve kérjen árajánlatot!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése