2013. november 7., csütörtök

A kormány 20 milliárd forinttal feltöltötte az EU Önerő Alapot

A költségvetési törvény módosításával lehetőség nyílt arra, hogy EU Önerő Alap újabb 20 milliárd forint forráshoz jusson. Így továbbra is támogatni lehet azokat az önkormányzatokat, akik csak ennek a lehetőségnek az igénybevételével tudják megvalósítani projektjeiket.
Az EU Önerő Alap 2012 őszén 30 milliárd Ft-tal feltöltött kerete idén nyár elejére kimerült. Az Önerő Alap új forrással történő feltöltése a 2013. évi központi költségvetésről szóló törvény ez év októberi módosításával vált lehetővé. Az Önerő Alap ily módon további 20 milliárd Ft forráshoz jutott, mely lehetővé teszi az EU önerő igényre eddig beérkezett kérelmek elbírálását és új kérelmek támogatását is.
Kérelmeket folyamatosan lehet benyújtani, de a novemberi támogatásra már csak október 31-ig nyújthatnak be új igényt azok a kedvezményezettek, akiknek nincs még elbírálás alatt EU önerő-kérelmük. Projektenként egyszerre csak egy EU önerő-kérelem benyújtására van lehetőség.
Nem részesülhetnek támogatásban a derogációval érintett projektek, továbbá az ivóvízminőség-javító beruházások önkormányzati, illetve önkormányzati társulási kedvezményezettek önerő-kérelmei sem, mivel ők más formában kérhetnek önerő-támogatást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése