2013. szeptember 3., kedd

Iparjogvédelmi tevékenység támogatása a Stringdrive Technologies Kft-nél



A Stringdrive Technologies Kft. az elsők között adta be sikeresen pályázatát a "Magyar szellemi alkotások haza és külföldi iparjogvédelmi oltalmának támogatása " (IPARJOG_12) jelű kiírásra. 


A projekt keretében 1 999 000 Ft, 100%-os intenzitású vissza nem térítendő támogatás nyert el a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból. Az elnyert összegből a vállalkozás, a "Stringdrive láncnélküli kerékpárhajtás-mechanizmus” c. szabadalmi bejelentés külföldi országokban való szabadalmaztatásból keletkező iparjogvédelmi költségeket finanszírozta meg. 
A találmány, vagyis a kerékagy központi eleme a „Stringbike” néven elterjedt kerékpároknak (www.stringbike.com) és az alternáló hajtással ellátott, mozgássérülteknek tervezett kézi húzó-nyomó hajtásnak. A pályázó és a jogosult tevékenységében kiemelt szerepet tölt be kifejezetten a találmány szerinti hajtás gyártatásával és értékesítésével kapcsolatos tevékenység.

A projektet az elmúlt napokban zárta le a pályázó, így jól kialakított és védett iparjogvédelmi hátérrel folytathatja gyártási és partnerkeresési  munkáját a Stringdrive Technologies Kft.


Videó a találmányról:









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése