2012. július 24., kedd

Munkahelyteremtés támogatással

Augusztus elsejétől indul a munkahelyteremtési pályázat (Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtési képességének támogatása - GOP-2012-2.2.4)  amelyben egy évig támogatják egy új munkaerő bérét és járulékköltségeit. A pályázati konstrukcióban szinte minden vállalkozás elindulhat, mikro-,kis-és középvállalkozások egyaránt. Ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy a korábban kizárt, nagyobb cégek is pályázhassanak. Pl.: szállodák is

Nyár végén, ősz elején beindul az álláskeresési szezon, tehát minden olyan vállalatnak hasznos lehet ez a pályázat, amely eredetileg is tervezte, hogy  új embert fog felvenni a csapatába.

Eredetileg ezt a kiírást áprilisban jelentették volna meg, így régóta nyilvános ez a pályázati felhívás, ezért érdemes minél hamarabb elkezdeni a pályázat elkészítését illetve az új munkavállaló keresését, mert előfordulhat, hogy hamar "elkapkodják" a pályázatra szánt keretet.

A pályázatból két réteg van kizárva:
  • az újonnan, 2012-ben alakult vállalkozások. (Viszont számukra a "Mikrovállalkozások fejlesztése" c. pályázat lenne ideális. Ingatlan/telek vásárlás, eszközbeszerzés, hardver és szoftver vétele.);
  • a Közép-magyarországi régióban lévő vállalkozások. (Kivéve azok, akiknek telephelye vagy fióktelepe a Közép-magyarországi régión kívül esik és oda szeretné felvenni az új embert.)