2012. július 24., kedd

GYES/GYED-en lévők részmunkaidős munkavállalásának támogatása

Július közepétől elindult a GYES/GYED-en lévők, részmunkaidőben való visszatérésének támogatása az Új Széchenyi Terv keretei között. Ez a pályázat (Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban– női munkavállalók és GYES/GYED-ről visszatérők integrációja a munkaerőpiacon a részmunkaidő, távmunka és osztott munkaidő alkalmazása révén (GOP-2012-3.5.1/B),  maximum 70%-os intenzitással támogatja azoknak a GYES/GYED-en lévő anyukák visszatérését a munka világába, akik szeretnének visszatérni munkahelyükre dolgozni, de egyelőre egyéb munkáltatói okok miatt nem tudnak. 

A pályázati kiírás szerint bármilyen vállalkozás elindulhat, akinek székhelye a Közép-magyarországi régión kívül van, tehát nem előfeltétel, hogy a GYES/GYED-en lévő személy előzőleg a vállalkozással  állt munkakapcsolatban. A pályázat megengedi, hogy távmunkában, részmunkaidőben illetve osztott munkaidőben dolgozzon az új munkavállaló, akit a vissza nem térítendő támogatás révén vettek fel.

A pályázat nem csak az új munkavállaló bér -és járulékköltségeit támogatja, hanem a munkába álláshoz szükséges eszközbeszerzést, információs technológia fejlesztés és a munkakörhöz kapcsolódó betanítást illetve a megfelelő képzés elsajátítását is.

A pályázati kiírás azt is megengedi, hogy olyan GYES/GYED-ről visszatérő munkavállaló 12 havi bérét is   és annak járulékait is el lehet számolni, aki jelenleg is a pályázó vállalkozás munkavállalója, tehát a pályázat beadását megelőző 12 hónapon belül tért vissza a céghez.