2013. december 5., csütörtök

Lehet-e Budapestről világcéget irányítani?

Lehet-e Budapesten sikeres start up-ot építeni – ezt a kérdést járta körül a Napi.hu „A start-upoké a jövő? - Innováció, mint kitörési pont” elnevezésű konferenciájának első panelbeszélgetése.

Csak azért, hogy egy sikeres vállalkozást építsünk, nem akarunk elköltözni Budapestről - jelentette ki Török Gábor, a Prezi műszaki menedzsere, akinek elmondása szerint azért van még San Franciscóban is irodájuk, mert ott olyan kapcsolati hálót lehet felépíteni, amit itthon nem. Azért is hoztunk ott létre irodát, mert az amerikai a legnagyobb piac, ha ott sikeresek vagyunk, akkor máshol is azok lehetünk - vélte Török. Ezt erősítette meg Róna Péter, Hand-in-Scan nevű találmányt megalkotó diákok által alapított Clariton Kft ügyvezető igazgatója, aki szerint nekik az a terv, hogy idővel sikerüljön egy kinti irodát létrehozniuk.

Nálunk elsősorban érzelmi okai vannak annak, hogy miért maradt a cég Budapesten - jelentette ki Rátai Dániel, a Leonar3Do feltalálója, amihez Fehér Csaba, a Ustream.tv alapítója hozzátette, hogy náluk is a budapesti iroda a legjelentősebb, itt zajlik a fejlesztés jelentős része is. Abban, hogy itt maradtak az érzelmi részen túl annak is szerepe volt, hogy ez egy pezsgő, fiatalos város, amelynek vannak jó adottságai is.

Bővebben

A Kockázati tőkebefektetésről bővebben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése